Иран е информирал Турция предварително за  планираната операция срещу Израел,

...
Иран е информирал Турция предварително за  планираната операция срещу Израел,
Коментари Харесай

Иран е информирал Турция предварително за операцията срещу Израел

Иран е уведомил Турция авансово за  плануваната интервенция против Израел, е декларирал турски дипломатически източник пред Ройтерс в неделя.

Източникът е добавил, че Съединени американски щати са предали на Иран посредством Анкара, че интервенцията би трябвало да бъде " в избрани граници “, оповестява организацията.

По-рано тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва с турския външен министър, с цел да подчертае, че ескалацията в Близкия изток не е в безстопанствен интерес, съобщи Българска телеграфна агенция.

През нощта Иран изстреля стотици ракети и дронове против Израел в отговор на хипотетичния израелски удар в Сирия преди две седмици, при който починаха ирански генерали в постройката на иранското консулство. Това е първата директна военна офанзива на Техеран против Израел макар десетилетията на неприязън, датиращи от Ислямската гражданска война в страната през 1979 година Израел заяви, че ракетите и дроновете, които е изстрелял Иран, са били над 300, като 99 % от тях са били прехванати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР